Iedereen zijn eigen naam...toch?
( De namen Hanneke en Marloes zijn gefingeerd.)
Een moeder, Hanneke, komt met haar dochtertje, Marloes, thuis van de supermarkt.
De moeder wordt aangesproken door de buurvrouw en de telefoon gaat. Marloes van
vier jaar kan al best zelf de telefoon aannemen, maar ze vraagt het toch nog even aan
haar moeder:" Mama, de telefoon gaat, mag ik het doen?" Moeder Hanneke geeft haar
die kans, want ze is nog even aan de praat met de buurvrouw. Marloes loopt weer het huis in en neemt de telefoon op:"Met Marloes...met wie spreek ik?" De beller, de vrouw van een collega van de moeder van Marloes zegt: " Je spreekt met Hanneke, is je moeder ook thuis?"
Hanneke is met stomheid geslagen en kijkt met grote ogen haar moeder Hanneke aan die juist de kamer komt binnenlopen... Hier klopt iets niet. Ze heeft Hanneke aan de telefoon en die praat met haar, maar mama zegt helemaal niets!"
Nadat het telefoongesprek is afgerond zal de vraag vast wel komen van Marloes. "Hoe kan dat nou?"
De moeder zal haar wel uitleggen dat iedereen een naam heeft en dat het ook voor kan komen dat er mensen zijn met dezelfde naam. In uitzonderlijke gevallen zelfs met dezelfde achternaam. En dat het zelfs geen bekende of familie hoeft te zijn!
Vanmorgen hoorde ik op de radio weer de lijst van populaire kindernamen van de S.V.B. , zij betalen immers de Kinderbijslag en weten door de aanvraag precies hoe ieder kind genaamd is.
Voor de jongens zijn dat: Sem, Levi en Bram. Van de meisjes zijn dat de namen: Tess, Sophie en Julia. Als je dus ook één van deze namen hebt gekregen van je ouders, is de kans best groot dat je later een persoon van ongeveer dezelfde leeftijd tegen komt met dezelfde naam draagt als jij.
Als je nu Provider, Goud, Blessing of Pepper Seven zou heten... ja, het zijn erkende namen
en ze zijn dus ook gegeven aan kinderen in Nederland, ja dan ben je waarschijnlijk de enige die zo heet. Gelukkig ook maar...of moet het zo zijn van gedeelde smart is halve smart?